Vikten av bra pumpservice i Skellefteå

27 juni 2022 william eriksson

editorial

Skellefteå Fisk hade en försöksanläggning i havet, strax utanför kusten. Där hade de skapat en anläggning med nätkassar för odling av fisk. Det hela var ett led i att försöka bidra till försörjningen av protein på ett miljövänligt sätt. Anläggningen hade nu varit igång i ett par år och det hela fungerade ganska bra. 

Fiskarna befann sig i havsvattnet, men eftersom de var samlade inom ett ganska litet område så behövdes rening av vattnet. Det blev helt enkelt för mycket fiskbajs annars. För att åstadkomma detta hade man installerat ett grovfilter och en pump för cirkulation av vattnet genom filtret. Det utfiltrerade fiskbajset kunde sedan användas som gödning på land.

Konceptet var väl uttänkt och fungerade bra. Eller, det hade det åtminstone gjort hittills. Plötsligt en morgon väcktes nämligen förmannen av ett larm i mobilen. Något stod inte rätt till. Han gav sig därför iväg till anläggningen så fort han bara kunde. Fiskarna var ju ett levande material och ifall något inte fungerade som det skulle, riskerade man att de kunde dö.

 

pumpservice - pumpar Skellefteå

 

Pumpen hade lagt av

När han väl kom fram till anläggningen såg han att det var pumpen som hade lagt av. Han gjorde ett par försök att själv starta om den, men lyckades inte med detta. Han tackade inom sig att de hade gjort upp planer för liknande krissituationer. Nu var det bara att ringa pumpservice i Skellefteå. Det fanns till och med ett journummer han kunde ringa, vilket var tur eftersom klockan bara var fem på morgonen.

Jourhavande pumptekniker svarade nästan direkt. Han hörde sig för om vad saken gällde och lovade att komma med detsamma. Han skulle till och med ha med sig en reservpump som kunde säkerställa åtminstone ett minimum av cirkulation medan han fixade den ordinarie pumpen. Förmannen drog en djup suck av lättnad. Nu skulle det hela ordna sig.

Fler nyheter