Utbildning i botox garanterar seriösa salonger

23 januari 2022 patrick pettersson
Utbildning botox

editorial

Det är populärt att gå till skönhetssalonger och det finns mängder av dem. Många är seriösa och har utbildad personal för botoxinjektioner och fillers, men andra har det inte. Botox är populärt för att få bort arga rynkan mellan ögonbrynen och har en allmänt föryngrande effekt på utseendet.

Problemet är att många behandlingar misslyckas och kunder blir missnöjda. Det finns därför en ny lag som föreskriver att den som ger botoxinjektioner ska vara legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Efterfrågan på behandlingar är stor, och därför finns det nu speciell Utbildning botox för just dessa medicinskt legitimerade personer.

 

Botox kräver kunskap

Du kan ha en läkarpraktik eller vara sköterska och komplettera din verksamhet med att ge botox till dina kunder eller patienter. Utbildningen är läkarledd av en verklig specialist, så du får gedigen kunskap och träning. Anmäl dig till den så kan du påstå att du har specialkompetens för botox.

Just därför att behandlingar med botox kräver kunskap är det också viktigt att kunderna inte går till vilken salong som helst. Botox är ett nervgift som ursprungligen bildas av en bakterie. Det används sedan mycket lång tid för medicinskt bruk och verkar så att musklerna slappnar av.

 

Utbildning botox

 

Satsa på certifikat

Dina kunder och patienter blir trygga när de ser att du har certifikat för att få ge denna behandling, och det är en garanti för dem på att de får ett bra resultat. Det är läkare som har bildat Estetiska Injektionsrådet för att sanera i en bransch med många oseriösa aktörer. 

Läkarna blev trötta på att se alla misslyckade behandlingar som de sedan fick ta hand om på vårdcentraler och läkarmottagningar. Det är som ett led i detta det ordnas läkarledd utbildning för medicinskt utbildad personal. Du som redan har medicinsk kompetens, satsa på en utbildning i botox. Länktips: https://www.lakarnasestetiskaskola.se/vara-utbildningar/botox.

Fler nyheter