Undvik dyra vägproblem med en körplåt

02 maj 2022 william eriksson
Körplåt

editorial

Du som är van att köra en liten personbil tänker säkert inte så ofta på underlaget du kör på. Då är risken stor att det kör ihop sig om du ska börja köra lite tyngre grejer, som en traktor till exempel. Eller en liten lastbil. Då finns det nämligen risk för att du inte kommer dit du har tänkt dig. I alla fall inte om du inte undersöker underlaget först.

Särskilt om du ska köra där det inte finns någon ordentligt asfalterad väg är det dags att se upp. Det kan vara nödvändigt att lägga ut en Körplåt på vissa typer av underlag. Att köra ett för tungt fordon på för mjuk mark kan skada både fordonet och marken. Antagligen har du dessutom hyrt ditt tunga fordon (eftersom du är ovan att köra det), och då ska du vara extra noggrann med att inte köra sönder det. Det kan ju tyvärr bli jättedyrt.

image

Täck över ett hål med en rejäl körplåt

En annan situation där en körplåt kan komma väl till pass, är om du har ett hål i vägen du inte orkar göra något åt. Det enklaste sättet att lösa ett problem kan ibland vara det bästa. I alla fall det som känns bäst att göra. Det kan vara att sopa dammet under mattan. Eller lägga en körplåt på hålet du inte orkar fylla med grus.

Det kan visserligen också bero på andra saker än lättja, att du inte tänker fylla igen hålet i vägen just nu. Kanske har du helt enkelt inte tid, och om du då inte är den enda som använder vägen, är det ett definitivt måste att lägga något över hålet. Vägen måste fortfarande kunna användas. För du vill inte komma tillbaka efter semestern och hitta grannens bil nere i hålet i vägen utanför din tomt. 

Fler nyheter