Trädbesiktning ger dig svaren

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Har du ett träd som inte verkar må så bra? Eller har du ett träd som du är rädd ska göra skada på dig eller ditt hus? Då kan du anlita någon som gör en trädbesiktning. Det är ett sätt att ta reda på trädets status och ifall du behöver göra något som att gallra, kapa eller till och med fälla för att du ska förbättra växtlighetens mående och din säkerhet. Kanske står dina träd för tätt eller så har du något annat i närheten som gör att trädet inte mår bra.

Något som är välkänt är att tujor får päronträd att må dåligt och dessa hamnar i ett tillstånd som kallas för rost. Det innebär att du kan se hur bladen får fläckar som ser ut som rost, och som gör att du inte kommer få lika mycket frukt på ditt träd. Genom att göra en trädbesiktning får du veta allt om hur du ska ta hand om ditt träd för att det, och du, ska frodas och må bra. Och att du inte ska bli ovän med grannen på grund av nedfallande grenar eller döda träd som faller.  

 

 

Anlita ett proffs inom träd

När du har fått svaren på alla dina frågor gällande dina träds mående så kan du även få tips på vem du ska anlita för att utföra vissa åtgärder. Ibland kan du göra en del saker själv, men oftast är det något som du behöver hjälp med från ett riktigt proffs. Som om du ska kapa, beskära eller fälla träd. Men det beror också på hur duktig du är själv och hur ditt träd är placerat på din tomt, och emot din granne. Det är svårt att lära sig allt som går att veta om alla träd. Bredden på variationer och sorter av träd är stor och det kommer ibland nya. 

william eriksson