Tips för den som ska köpa ytterdörr

28 december 2021 jonas olsson
Tips för den som ska köpa ytterdörr

Med en ny ytterdörr kan huset få sig ett rejält lyft. Särskilt om man väljer en ytterdörr som passar stilen på huset. En ytterdörr får gärna vara lite som ett smycke och synas ordentligt. Då upplevs entrén som välkomnande. Många väljer därför att måla ytterdörren i en helt egen färg men i vissa fall passar det bättre med en mer diskret dörr som inte drar åt sig uppmärksamhet. Ofta är det på hus med lite mer modern, minimalistisk arkitektur. Det är därför det är viktigt att man utgår från husets stil när man väljer ytterdörr. 

För den som helt saknar naturligt dagsljus i hallen kan det vara en god idé att välja en ytterdörr med glas. Det gör att hallen känns trevligare och mer välkomnande och det ger den också större rymd.

Ska man köpa ytterdörr måste man även tänka på att välja en välisolerad dörr med ett lågt U-värde. Annars kommer ytterdörren att läcka värme under vinterhalvåret vilket givetvis har negativ påverkan på uppvärmningskostnaden. 

 

image

 

Spara pengar genom att handla direkt från tillverkaren

Det lönar sig att satsa på en ytterdörr av bra kvalitet som håller länge. Därför är en ytterdörr av nordiskt virke att föredra. Detta då träet är skapat för att klara vårt tuffa klimat och växlande årstider. En trädörr måste dock målas om när färgen flagnar eftersom färgen skyddar träet mot väta. Men vill man ha en mer underhållsfri ytterdörr kan man istället välja en trädörr klädd på utsidan i målad aluminium. Då behåller man den fina träkanslan på insidan, samtidigt som man på utsidan får en extremt vädertålig dörr.

Med en ytterdörr som har ett lågt U-värde sparar man in på uppvärmningskostnaderna. Men det kan ändå vara bra att vara prismedveten. Genom att handla direkt från tillverkaren och fabriken kan man komma ner i pris: https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar.

Fler nyheter