Tandläkare finns i Sollentuna

29 juli 2021 patrick pettersson
Tandläkare finns i Sollentuna

Hela familjen behöver ibland gå till tandläkaren, både barn och vuxna är i behov av god munhälsa hela livet. De flesta tandläkarmottagningar har modern utrustning vilket ger patienterna en effektiv och professionell tandvård. Tandläkaren är lyhörd och ser till så att du får de råd och den behandling som du behöver.

Som patient så är det du som är i fokus, allt görs för att din upplevelse vid undersökning och behandling blir trivsam. Ingen behandling ska göra ont och en del mottagningar erbjuder både lustgas och hypnos till den som är väldigt rädd. En tandvårdsklinik kan erbjuda rådgivning, allmäntandvård, tandborttagning, rotfyllning, kronor och broar mm. En del kliniker utför även akuttandvård, till exempel Tandläkare Sollentuna.

 

Borsta tänderna

Att du ska borsta tänderna varje dag känner du nog till men vet du hur du ska borsta dem på rätt sätt? Två minuter behövs för att borsta igenom hela munnen, en minut för överkäken och en minut för den undre. På tandborsten trycker du ut 2 cm fluortandkräm och borstar mjukt mot tandköttet. Skölj inte munnen efteråt för då sköljer du bort fluoret som skyddar dina tänder, du bör heller inte dricka någonting efteråt.

 

 

Tandborttagning

Det är aldrig roligt att behöva ta bort en tand men ibland så finns det inget annat val. Din tandläkare ser till att behandlingen blir så snabb och smärtfri som möjligt. Det finns många orsaker till att en tand behöver tas bort, exempelvis att tanden är väldig skadad eller så pass infekterad så att den inte går att rädda. Smärta kan upplevas efteråt när bedövningen släpper, och den kan lindras med receptfria värktabletter.

För att minska risken för att behöva ta bort en tand så bör du göra regelbundna besök hos en tandvårdsklinik. Där finns det bra tandhygienister som hjälper dig med råd om hur du ska sköta dina tänder.

Fler nyheter