Sov bättre, må bättre

23 februari 2020 patrick pettersson
Sov bättre, må bättre

Dålig sömn påverkar ens hälsa och välmående negativt. En femtedel av alla svenskar lider av sömnbrist och ofta beror detta på fysiska smärtor, dåliga kvällsvanor stress och oro eller helt enkelt att sängen man sover på inte är tillräckligt skön. En skön säng löser såklart inte alla problem men det är ett sätt att utesluta vissa faktorer på – såsom smärta i kroppen eller dåliga sömnvanor. En säng är något man ska längta till. Köp sängar hos battrenatter.se, här finns den populära kontinentalsängen med sin unika fjädringseffekt som sprider kroppsvikten på ett optimalt sätt och ger bästa möjliga förutsättningar för god sömn.

 

Kungen av sängar

Kontinentalsängen har länge varit en favorit i de svenska sovrummen, men vad är egentligen en kontinentalsäng och vad är det som gör den så populär? Kontinentalsängen var från början vanligast på lite lyxigare hotell. Det dröjde ett tag, men tillslut var det någon som ställde den alldeles rimliga frågan ”varför ska jag behöva ligga på hotell för att sova såhär gott?” Sen började kontinentalsängens resa från hotellen ut i våra vardagsrum. Idag kan man hitta kontinentalsängen hos de flesta sängleverantörer. Men innan man investerar i en kontinentalsäng bör man ha koll på några saker.

Välj säng utefter dina behov

Vissa föredrar att sova på sten, andra på bomull. Vi alla är olika och har olika behov. Ett bra första steg vid köp av ny säng är att kolla på den säng man tidigare sovit på och använda denna som referenspunkt. Var den lite för mjuk och gav smärta i rygg? Ja, då är det ett utmärkt tillfälle att justera detta. Vid köp av en kontinentalsäng så är det sängens översta lager, madrassen, som går att justera efter behov. Vi alla förtjänar att unna oss en riktigt bra säng – för sover vi bättre, så mår vi också bättre.

Fler nyheter