Slipp glasögon och linser med en ögonlaserbehandling!

14 september 2022 Camilla Holmgren

editorial

Miljoner människor bär glasögon och kontaktlinser varje dag. De är en vanlig syn, men många skulle vilja slippa dem. Om du är en av dessa personer kan ögonlaserkirurgi vara rätt val för dig och Lamera Medical kan hjälpa dig att slippa dina glasögon. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera ögonlaserkirurgi i detalj. Vi kommer att beskriva vilka olika typer som finns tillgängliga och hur mycket de kostar. Vi kommer också att förklara varför ögonlaserbehandling är så praktiskt och hur det kan förbättra din livskvalitet.

Ögonlaserbehandling

Olika typer av ögonlaserkirurgi

Det finns två huvudtyper av ögonlaserkirurgi: fotorefraktiv keratektomi (PRK) och laserassisterad in situ keratomileusis (LASIK). PRK är det äldre av de två förfarandena och används vanligtvis för patienter med tunn hornhinna. LASIK är det mer populära alternativet och används för patienter med tjockare hornhinnor. Båda förfarandena använder en laser för att omforma hornhinnans krökning, vilket korrigerar synproblem.

Hur mycket kostar ögonlaserkirurgi?

Kostnaden för ögonlaserkirurgi kan variera beroende på ett antal faktorer, t.ex. vilken typ av ingrepp du väljer, var du bor och vilken kirurg du väljer. I allmänhet gäller dock följande, ögonlaserkirurgi är mycket prisvärd, särskilt när man jämför med kostnaden för glasögon och kontaktlinser över tid.

Varför en ögonlaserbehandling är så bekvämt

Ögonlaserkirurgi är ett mycket bekvämt sätt att förbättra din syn. Ingreppet är snabbt och smärtfritt, och du kommer att kunna se resultaten omedelbart. Det finns inget behov av glasögon eller kontaktlinser efter ögonlaserkirurgi, vilket innebär att du kan njuta av aktiviteter som du kanske har undvikit på grund av dina synproblem som t.ex. simning eller idrott.

Om du överväger ögonlaserkirurgi uppmanar vi dig att kontakta Lamera Medical redan idag. De svarar gärna på alla frågor du har om ingreppet och hjälper dig att boka in en konsultation med en av deras erfarna kirurger som ett första steg mot att slippa dina glasögon!

Fler nyheter