Släpp in ljuset och solskenet

19 augusti 2020 william eriksson
Släpp in ljuset och solskenet

Det är härligt att ha ett hus med tomt. Den som har vuxit upp med äppelträd och vinbärsbuskar vill gärna ge sina egna barn samma sak. Det är kul att sätta frön och följa hur plantorna växer och ger frukt. Det krävs inte alltid en massa kvadratmeter för att få uppleva växtligheten och påta i jorden.

En sommarstuga eller kolonilott har mycket att erbjuda också. Knepet är att ha en bra planering för det som trots allt får plats. Och att jorden är bördig och att solen når in. För att lyckas med det kan man behöva hjälp med trädfällning eller att fräsa bort stubbar.

 

Brittiska världsmästare

Alla med ett intresse för trädgårdsskötsel vet att engelsmännen är besatta av detta. De har ont om plats men många duktiga designers och trädgårdsmästare. De har stora blomsterutställningar, tv-program och tävlingar. De växer upp med berättelser om trädgårdar som är magiska.

Ta Nalle Puh och Det susar i säven, där djur är huvudpersonerna och naturen den spännande miljön. En annan bakgrundsfaktor är det milda och fuktiga klimatet. Landet har många klimatzoner och så regnar det året runt. Under imperiets dagar så tog upptäcktsresande och missionärer med sig blommor, buskar och träd hem från Indien och andra fjärran länder. 

 

 

Trädfällning i Norrtälje

Det underlättar om du själv är lite händig och kan gräva i rabatterna. Mycket kan en genomsnittlig husägare fixa själv. Men har du en gammal trädgård finns risk för att det ligger rötter under gräsmattan och att trädens grenar skymmer ljuset. Vissa träd kanske till och med är fallfärdiga och farliga.

Ta hjälp av professionella entreprenörer som har kunskaperna och maskinerna och som kan det här med trädfällning. Framförallt om det är nära till nästa hus och gatan är trång. Ha respekt för att det krävs en hel del planering och erfarenhet att lösa problemen. 

Fler nyheter