Skicklig tandläkare i Upplandsbro

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Tänder är viktiga både av praktiska och estetiska skäl, och kan ha stor betydelse för vår självkänsla. Ibland händer det tyvärr att man förlorar en eller flera tänder. Det kan exempelvis bero på en olycka, slitage eller sjukdom och tandlossning. Tack och lov kan man idag ersätta förlorade tänder med konstgjorda. Det finns flera olika tekniker och vilken som blir bäst beror på en rad olika förutsättningar.

Vill man ersätta en eller flera förlorade tänder måste man först genomgå en ordentlig utredning hos en tandläkare för att ta reda på vilken behandling som blir bäst. Sjukdom, fysiska förutsättningar och rökning kan ibland göra att vissa alternativ inte passar. Det finns både avtagbara och fasta tandproteser, eller implantat som de också kallas. En fast protes kostar mycket mer än en avtagbar, men det är inte heller alla som kan ha en fast protes. 

 

Hur fungerar tandimplantat?

Tandimplantat innebär att man först opererar in skruvar i käkbenet för att sedan på dessa fästa konstgjorda tänder. Dessa tänder är faktiskt mer känsliga än de egna och kräver väldigt noga och regelbunden rengöring. Har man tandimplantat brukar man därför regelbundet behöva besöka en tandhygienist för att säkerställa att rengöring och munhälsa fungerar väl. 

Har man problem med sina tänder och behöver ersätta förlorade tänder ska man gå till en tandläkare som är specialiserad på detta. Det finns exempelvis Tandläkare upplandsbro som både arbetar med protester, tandimplantat och estetisk tandvård. Det brukar inte kosta något att utreda vilket sätt som blir bäst att ersätta förlorade tänder på, utan det är själva behandlingen och protesen som sedan kostar. Priserna kan också variera mellan olika tandläkare och det kan vara bra att uppsöka flera tandläkare för att jämföra utlåtanden och priser. Men ibland kan också prisskillnaden bero på materialval och att vissa tandläkare använder sig av mer beprövade och kvalitativa material.

william eriksson