Skapa möjligheter i krisenhu

20 augusti 2020 Mikael Barani
Skapa möjligheter i krisenhu

Som alla vet så har det verkligen varit tuffa tider so far under detta år. Pandemin har lett till att många arbetstillfällen har gått förlorade och BNP i Sverige, och världen, har verkligen rasat.
Nej, det här året har inte alls blivit så som de flesta av oss hade tänkt att det skulle bli.

Många av oss ser oss därför om efter olika sätt att spara in på ekonomin. Det kan vara allt från att sälja gamla prylar på nätet till att skaffa sig ett nytt huawei batteri för att förlänga livet på mobiltelefonen. Sådana till synes små saker kan göra stor skillnad i det långa loppet.
Som bekant leder ”många bäckar små” till en stor effekt på sikt.

Sedan ska man inte se tillvaron som ett kompakt mörker heller. Det finns gott om möjligheter för den som vet var den ska leta. Trots allt så är det ju så att kriser alltid föder fram nya tillfällen och hjältar. 
Vi kommer garanterat att få se en förskjutning av handeln till att vara mer och mer onlinebaserad. Ja, den tendensens fanns ju redan före pandemin men nu har den verkligen fått en skjuts framåt. 

Den påhittige entreprenören kan därför ligga steget över och fundera på vad som kan tänkas bli en stor grej när vi övergår till distans- och budekonomi. 
Ligger man rätt till i tiden och har lite tur så kan en riktigt bra idé som bekant växa till något stort.

Ta till exempel en sådan enkel sak som att erbjuda hjälp med vardagstjänster. Eller bara buda saker inom en tätort. Med en mobiltelefon och en bil med lastutrymme så kommer man långt.
Det gäller som sagt dock att ha ett färskt batteri i den där luren. Att få slut på juice utan möjlighet att ladda är något som man inte vill hända när man lanserar en företagsidé.

Fler nyheter