Skaffa invaliditetsintyg i tid

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Har du varit med om något jobbigt som har skadat dig? Skadat dig så pass mycket att livet inte är detsamma. Det går inte en dag utan smärta och jobb och hobbies som du hade blir påverkade. Man kan minst sagt säga att din livskvalitet har minskat drastiskt. Även fast det inte tar bort skadan, kan man få ett litet plåster på såret. Med ett invaliditetsintyg kan du ha rätt till ersättning. 

Denna ersättning får du från försäkringskassan. Men som de flesta redan vet, de kan vara struliga. De gäller att ha bra papper och ett ordentligt underlag. Försäkringskassan räknar ut hur mycket du kan få också. Detta beror helt på vilken skada och hur stor den är. Därav kan man aldrig svara på innan hur mycket du ska få. För att få det så rättvist som möjligt behöver du ett bra underlag

 

 

Vem skapar underlaget?

För att få ett riktigt bra underlag till ett invaliditetsintyg, så behöver du såklart gå till en klinik som är experter på det. Det finns flera olika kliniker som erbjuder bra och proffsig hjälp. De hjälper dig att få ett underlag som är bra nog för försäkringskassan. Tillsammans går ni igenom hur mycket skadan påverkar dig. Samt hur länge den kommer påverka dig, eller hur länge man tror den kommer påverka dig. De är proffs på att fixa intyg. 

Det är även bra om du sedan tidigare har en journal hos läkaren. Vid skador bör man alltid undersöka skadan, så de direkt kan fylla i vad som har hänt. Det gör även att underlaget till invaliditetsintyget kommer kunna bli bättre och ett bättre intyg ger även ett bättre svar från försäkringskassan. Så är du med om en skada, uppsök en läkare direkt och vänta inte. Tänk även på att vända dig till de som är proffs på invaliditetsintyg. 

jonas olsson