Pricken över i:et i sommarträdgården

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Här kommer ett drömlikt sommarscenario för dig. Föreställ dig att det är juli månad och du har precis gått på semester. Nu väntar fyra veckor av avslappning, soldyrkande, badande, jordgubbar och färgglada, svala drinkar. I trädgården har du mellan två träd reserverat en skuggig plats under dina lediga dagar. En plats för filosoferande, avkoppling och att bara vara. Mellan träden hänger din inför sommaren nyinköpta hängmatta. Din hängmatta är pricken över i:et, strösslet över glassen och kronan på verket i din sommarträdgård. Det är din plats och ingen annans.  

 

Inga bekymmer i världen i hängmattan 

Hängmattan är som ingen annan möbel. Att ligga i hängmattan är den ultimata formen av avkoppling. Man vaggas tryggt fram och tillbaka som i mammas famn när man var liten. Att ligga i en hängmatta är som att känna sig omhändertagen. När man ligger där och halvslumrar och sakta gungar i hängmattan är det som om alla bekymmer och besvär bara rinner av en. De finns inte längre när du är på semester och har placerat dig i dina drömmars hängmatta i trädgården och det står ett glas iskallt iste på ett litet bord vid sidan om.  

 

 

Konsten att göra ingenting 

Det var för många hundra år sedan man upptäckte förtjusningen i att ligga i en hängmatta. Den kanske första avbildningen man har hittat av en hängmatta förekommer i Luttrell Psalter från 1330-talet. Det var ett brittiskt manuskript som skildrade just det brittiska vardagslivet vid tiden när den skrevs. Här var med andra ord hängmattan alltså ett inslag. Och det är väl förståeligt att den har bestått i alla dessa år. Få saker slår nämligen känslan att veta att man har semester och solen skiner. Livet är kravlöst och det enda du ska göra idag är att ligga i hängmattan och bara göra ingenting.  

Lily Hansen