När det är oklokt att ta saken i egna händer

26 september 2019 patrick pettersson
När det är oklokt att ta saken i egna händer

Visst vore väl livet enklare om allt bara fortsatte utan frågor, bekymmer eller svek? Nu är det tyvärr inte alla förunnat. I sanningens namn är det ett fåtal som stannar kvar på bananskalet livet igenom.

Sofias ättlingar som alltid hållit sams splittrades efter hennes död. Hon skulle ha uppfört ett testamente.

Johan: ”Det var inte jag”. Skulle ha behövt en Jurist i Göteborg bredvid sig vid det första polisförhöret efter branden.

Alicia befinner sig i Sverige sedan många år, men hennes föräldrar blev kvar i hemlandet. Hon hade kunnat få hjälp av en advokatfirma.

Förälskade Jacob ropade lyckligt JA i kyrkan. Han skulle ha haft ett äktenskapsförord.

 

När lyckan tog en annan väg

Självklart gifter människor sig i tron om att de ska leva lyckliga i alla sina dagar. Många gör även det. Men många gör det inte. I det senare kan ett äktenskapsförord vara klokt att ha.

Det här är saker som är svåra att ta tag i som nyförälskade på rosa moln, men som ändå är viktigt. Ni kanske investerar i hus och hem, bil och båt. För att inte tala om då barnen börjar komma. Många går såklart igenom livet utan dessa farhågor eller avsvalnad kärlek. De håller ihop i ur och skur utan behov av hjälp med dessa ting. Men det finns även många som med åren inser att de vuxit ifrån varandra, eller att stödet inte längre finns hos sin partner. 

 

 

Advokatfirma

Det är lätt att tro att detta bara gäller de som är gifta. Men så är det inte. Även de som är sambos har rättigheter och kan därför skriva samboavtal.

Hur det än ligger till och hur eländig historien än blir så finns professionell hjälp att få från en advokatfirma. När ett gemensamt liv ska delas upp, när testamentet ska skrivas, när du hamnat på fel sida av lagen eller saknar din familj i ett fjärran land så finns det hjälp att få. Titta in hos en jurist i Göteborg, exempelvis här: https://advokatfirmanop.se/sv 

Fler nyheter