Miljövänliga uppvärmningssystem på värmepumpistockholm.nu

06 oktober 2020 william eriksson
Miljövänliga uppvärmningssystem på värmepumpistockholm.nu

Med hjälp av en värmepump kan man minska sina uppvärmningskostnader avsevärt. Det är därför som en värmepump är en så bra investering både för plånboken och miljön. Men det finns mycket att tänka på både inför valet av pump och inför installationen. Och det finns även andra saker som är viktiga att tänka på innan man väljer värmepump. 

En värmepump är en stor investering så det vill till att man väljer rätt pump. Annars kanske inte pumpen betalar sig i längden eller är tillräcklig för att klara hushållets behov. Valet av värmepump bestäms utefter vilket behov man har av både uppvärmning och varmvatten. Ett familj med barn, särskilt om de är tonåringar, gör troligtvis av med ganska så mycket varmvatten. Men även husets speciella förutsättningar spelar in, som exempelvis tomten och hur stor den är. 

 

 

Försök göra andra energibesparande åtgärder innan ni väljer värmepump

Innan man väljer pump bör man se om man kan sänka sin förbrukning av värme och varmvatten på andra sätt. Detta kan man göra genom att exempelvis tilläggsisolera vinden eller genom att renovera och täta sina fönster eller att byta ut dem om de är riktigt dåliga. I kök och badrum kan man montera energismarta kranar och duschmunstycken för att spara varmvatten. Man kan även försöka undvika alltför många långduschar.

Lyckas man att sänka sin förbrukning av varmvatten och värme brukar man kunna klara sig med en lite mindre värmepump som då också givetvis kostar mindre. Vilken typ av värmepump man kan installera beror på husets förutsättningar och tomten. Det finns värmepumpar som tar värme från luften, berget, jorden, sjön och grundvatten. Alla har de sina för- och nackdelar och det finns tyvärr ingen värmepump som passar överallt. Funderar man på att installera en värmepump och vill veta mer kan man exempelvis gå in på värmepumpistockholm.nu.

Fler nyheter