Lojalitetsprogram ger en stammisar

20 juli 2021 jonas olsson
Lojalitetsprogram ger en stammisar

Hur gött är det inte att komma in i en affär, personalen som trevligt hälsar. Så pass att man till och med vet deras namn. Inte för att man brukar umgås privat, utan för att man stannar och pratar under de tillfällen som ges. Att ha en personlig kontakt är framför allt vanligt i de mindre byarna, där blir allt väldigt personligt och man vet vad den andra heter och var den bor. Men varför hålla det där? 

Visst, man kan inte lära sig en hel stads människors alla namn. Men man kan ju alltid lära sig känna igen sina stammisar, de som ständigt kommer tillbaka till affären och handlar. De som gärna ställer upp och sprider glädje i affären och stannar lite extra bara för att få prata lite mer. Det är alltid trevligt och uppskattat av personalen. 

 

Hur får man stamkunder?

Bor man i en mindre by går det ganska automatiskt, det lönar sig ofta för de boende att handla nära. Trots det kan man vilja erbjuda dem något för att de gör det. Som ett system där de kan tjäna poäng, eller få schyssta priser vecka för vecka. Det finns många olika val. Har man istället en affär i en större stad, då har man lite mer konkurrens mot sig och det krävs helt enkelt mer för att lyckas få stamkunder. 

För att få stamkunder måste man kunna erbjuda dem något bra. Ha ett populärt sortiment med bra kvalitet på varorna, ha någon kundklubb där kunderna kan tjäna på att vara kunder just hos er. Så att det lönar sig för dem att handla hos er om och om igen. Att även ha trevlig personal och en inbjudande affär är såklart också viktigt. 

 

Ni bestämmer

Kan ni själva bestämma vad för typ av kundklubb ni vill ha, hur ni vill skapa ett lojalitetsprogram? Det bästa är såklart att ta kontakt med ett företag som gör detta. För att få det så professionellt som möjligt och så bra upplägg som möjligt för både er och kunderna. Det finns olika system man kan använda sig av för sina kunder. 

En del väljer att ge en viss procent, medan andra låter kunderna samla poäng. Dessa poängen kan användas till att köpa saker, alternativt att man får en check att handla på i affären. Vill ni ha något annat så ta det. Prata med företaget som gör en kundklubb just för er affär. 

 

Fler nyheter