Låt akupunktur lindra din smärta

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Akupunktur är en gammal medicinsk lära, med rötter i Kina. Det är en behandlingsform som utförs med hjälp av nålar. Tanken är att man genom att sätta nålar på specifika punkter på kroppen, ska påverka nerver och energier i kroppen, så att obalansen som orsakar smärtan återställs. Nålarna stimulerar kroppen så att det frigörs endorfiner, samma hormon som frigörs när man tränar. Man använder sig alltså av kroppens egna läkande funktioner. Nålarna ökar även blodcirkulationen i det berörda området. Detta kan ibland upplevas som ett tryck, men oftast ger det en varm och avslappnande känsla.

 

Effektiv mot olika sorters smärta

I Sverige har akupunktur varit en godkänd behandling mot smärta i över 30 år. Den används idag för att lindra smärtor i leder och muskler, men även inom till exempel förlossningsvården. Inom vården får alla som har en yrkeslegitimation och gått en akupunkturutbildning, utföra behandling. Det finns även fristående behandlingscenter som utför mer av en traditionell kinesisk akupunktur. Hit kan du söka dig om du vill ha hjälp med trötthet, sömnlöshet och oro. För dig som bor i huvudstadsområdet finns det även akupunktur i Stockholm som är mer inriktad mot estetiska behandlingar. De behandlingarna fokuserar till exempel på problem med acne eller rynkor.

Behandling utformad efter dina behov

Det brukar krävas några behandlingar innan effekt ska uppnås efter en längre tid med smärta. Många gånger börjar man med en mer intensiv behandlingstid, med flera behandlingar i veckan. Efter en akupunkturbehandling kan man känna sig trött och ibland även lite yr. Om akupunkturen ska intensifieras, kan akupunktören välja att koppla nålarna till en elektrisk maskin, som gör att ström tillförs i nålarna och behandlingen förstärks. Oavsett om du lider av nackspärr, ångest eller huvudvärk, kan akupunktur vara ett alternativ för dig. Välutbildade akupunktörer kan idag erbjuda behandlingar som är väl utformade för just dina behov.

jonas olsson