Lån och sms-lån

20 januari 2020 Charlotte Kristiansson
Lån och sms-lån

Ibland kan det vara nödvändigt att ta ett sms-lån, exempelvis Vipbanks.se eller att lägga om sitt nuvarande bostadslån för att få ekonomin att hänga ihop. Du kan dock tänka lite smart i en sådan situation.

 

Jämför

Det kan nästan alltid betala sig att jämföra olika lånegivare för att få de bästa villkåren. Det finns flera sidor på nätet där man kan jämföra olika lån. Att bara ta första bästa bank man hittar är nästan aldrig en bra idé. Det går såklart även bra att ringa de olika lånegivarna och höra vad de kan erbjuda.

Sms-lån nu och förr

Visste du att sms-lån har flera olika namn. Det kallas även snabblån och även microlån. Det viktigaste att tänka på om du väljer att ta ett sms-lån är att du kan betala tillbaka det relativt snabbt. Nu förtiden tas lånet sällan genom ett sms även om man kan det utan det görs först och främst på nätet. Faktiskt uppstod denna typ av lån i USA för längesen och gavs till personer som hade svårt att få lån genom en vanlig bank. Indrivningsmetoderna var inte alltid de vänligaste. 

 

Nu på senare år har reglerna omkring ränteläget på denna typ av lån skärpts vilket gör att det är inte samma höga räntor som tidigare du som konsument ska betala.

 

Kreditkontroll och direktutbetalning

Det är inte alla lånegivare som gör kreditkontroll. Detta är ännu en parameter du kan jämföra de olika lånegivarna på, om detta har betydelse för dig. Vissa lånegivare har även direktubetalning till de större bankerna. Det kan alltså vara fördelaktigt för dig om du är kund vid en av de större bankerna om du vill att det ska gå snabbt.

 

Det är inte alltid så lätt att ta ett snabblån men med en ordentlig, grundlig undersökning av marknaden har du större chanser att få ett mer fördelaktigt lån. 

Fler nyheter