Lämna bort lagret

21 juni 2020 jonas olsson

Att bara ha ett litet försäljningskontor och låta andra sköta hela lagerhållningen fungerar bra inom många branscher. Köper du in färdigförpackade produkter, som bara ska ligga på lagerhyllan en liten tid, behöver du inte ens ta hem dem. Det finns företag som gärna sköter hela proceduren med inleverans, orderpackning och utleverans. Det kallas tredjepartslogistik. Så du har bra koll på dina affärer i alla fall, utan att du behöver gå ut och titta på varje sändning själv. Länktips: https://www.hillmerslogistik.se/

 

Kontor i ett annat land

Du kan ha kontoret var som helst, till och med hemma i villan. Du kan bo utomlands. Dina affärer sköts online, och om både tillverkning, lager och kunder finns på lagom fraktavstånd från varandra, finns det ingen anledning att jobba i onödan. Du behöver inte ens ha något lager, ingen truck och ingen lagerpersonal. Tredjepartslogistiken fungerar för din varuhantering. Det krävs lite tänkande utanför boxen här, för det är många företagare som till en början är rädda för att mista kontrollen över varorna. Men du kan ha kommunikation online med dina kunder, och kanske ha en kundklubb med nyhetsbrev dessutom.

 

 

Beställ ett prov

Du kan alltid beställa ett varuprov till dig själv, och förvissa dig om kvalitet och utseende. Det finns ju alltid en risk i affärer att några varor inte håller måttet och man får en felleverans, men det får rättas till då, i så fall. Det kan ju hända i alla företag.

De som hanterar din lagerfunktion när det gäller tredjepartslogistik kollar förstås antal varor och bedömer leveransen, precis som vid en vanlig inleveranskontroll som din egen lagerpersonal skulle göra. Du behöver i princip bara köpa in produkterna och binder inget kapital i dyra byggnader, maskiner eller personal. Det är effektiv ekonomi, det vill säga hushållning med resurserna, för du betalar bara för den tjänst du utnyttjar.

Fler nyheter