Istället för levande doftljus

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Den mörka årstiden ligger över oss likt ett ok. Vi har inget annat val än att befinna oss i den, stå ut och hålla i. Många tror sig bli galna av mörkret och rusket och flyr en vecka eller två till fjärran länder för att tanka energi. För ja, visst tar mörkret en del energi ifrån oss. Men, det är ju inte bara jämmer och elände de här mörka månaderna, vi har ju en förestående jul framför oss till exempel. Med den kommer många ljuspunkter både i stugorna och på torgen i städerna.

Ljus och lampor lättar upp i mörkret, kan till och med göra mörkret en aning mysigt, eller hur? För hur stämningsfullt är det att tända ljus och lampor framåt förkvällen då det är vår och sommar? Det märks knappt, går oss helt förbi om grannen har tänt sina fönsterlampor vid middagstid eller inte. Det finns fler stämningshöjare denna mörka årstid – de levande ljusen. En fladdrande låga i ett fönster eller på soffbordet, stämningsfullt och höstmys på hög nivå. Framför allt om dessa ljus innehar någon slags doft. Hur många dofter på dessa ljus finns det inte att välja mellan? En uppsjö. Något för var mans tycke och smak.

Men så har vi de här klisterlapparna som sitter bredvid ytterdörren ”du glömmer väl inte att släcka ljuset”. Levande ljus behöver inte bara innebära ro och frid, de skapar lätt en slags oro också. ”Släckte jag ljuset? Släckte du ljuset älskling?” Har man små barn så får ljusen stå obrända som prydnad, ingen doft, ingen låga, inget mys. Vill man nu komma åt det här med väldoft som sprider sig i ett hem finns många smarta Luftfräschare som kan göra detta för dig. De är helt ofarliga vad gäller brandrisk och sänder ut samma typ av stämningsfull doft i hemmet.

Linda Edgarsson