Idéerna flödar i baksätet på taxin i Helsingborg

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Det bor en evig rebell i oss som vi antingen kan lyssna till eller låta vila. Naturligtvis var denna röst som starkast i barndomen och tonåren, men den har inte somnat in bara för att vi har blivit äldre. Det handlar ofta om att hitta en balans i tillvaron där man förvisso anpassar sig efter samhällets normer men där man också samtidigt ser till att hålla den där inre rebellen vid liv.

Innovatörerna som banar ny väg

Varför?
För att det är våra rebeller som för samhället framåt. Det ligger i sakens natur att det är de som inte anpassar sig efter rådande paradigm som utforskar mänsklighetens horisonter. Det är dessa innovatörer – oavsett område – som uppfinner, utforskar och utvecklar vår tillvaro.

nästa gång du sitter och åker i en Taxi Helsingborg och du för femtioelfte gången funderar på den där idén som du aldrig har vågat följa: Våga! Livet är alldeles för kort för att sitta och fundera på om du verkligen ska våga ta steget. Du vill inte bli gammal och gräma dig över beslut som du aldrig tog – för att du var för rädd.

Medan du sitter där i taxin så ska du anteckna det allra första steget som du behöver ta för att börja följa din idé. Sedan lovar du dig själv att göra det innan veckan är slut. Fortsätt sedan att utveckla din idé och se var den bär. Kanske kommer du till slut att möta en återvändsgränd. Då är det bara att följa dina spår tillbaka, dra lärdom av händelsen och hitta en ny väg vidare.

För livet erbjuder alltid nya vägar och nya möjligheter. Det handlar bara om att ha fokus och mod nog att våga följa dem och se var de bär. Utforskandet av det nya är nämligen utforskandet av det okända. Där krävs det mod för att ta sig framåt och inte bli rädd och stanna till.

Mikael Barani