Hitta en altandörr som passar hemmet

23 december 2020 Cecilia Olsson
Hitta en altandörr som passar hemmet

En härlig altandörr i glas kan vara något som suddar ut gränsen mellan trädgården och bostadshuset. Beroende på vad man önskar finns det många modeller att välja mellan som kan förhöja känslan i rummet där dörren sitter. En dörr som endast består av ett stort glasparti släpper in mycket ljus och suddar ut gränsen ytterligare, medan en dörr med spröjs eller bröstning kan vara fint för att matcha en mindre modern stil på huset. 

Mycket ljus eller en genuin look

En helglasad altandörr släpper som sagt in mycket underbart ljus och den är dessutom lätt att rengöra. Något som dock kan vara extra viktiga när man väljer altandörr är att den passar in med stilen som redan finns i huset. Helglasade altandörrar passar i regel bäst in på lite modernare hus som har fönster utan spröjs.

Handlar det däremot om ett lite äldre hus där man vill bevara den gamla stilen så är spröjsade altandörrar ett vackert val. Vill man minska insyn eller har ett räcke som går utanför dörren som man inte har något behov av att se inifrån huset så kan en dörr med bröstning vara ett riktigt bra alternativ. Det handlar helt enkelt om att välja dörren eller dörrarna som skapar mest harmoni med huset samt möter de behov som finns. 

Beställ altandörrar som är anpassade efter vad du vill ha

Klarfönster är ett företag som erbjuder altandörrar för de allra flesta stilar och behov. Deras altandörrar kommer helglasade i 2- eller 3-glas med låga u-värden (vilket är bra för den som vill spara energi). Det går också att välja mellan två till tio glasrutor, fönsterdörrar med bröstning eller dörrar som är helt i glas.

Hos Klarglas kan man dessutom måttbeställa sin egna altandörr och välja färg, handtag samt om den ska vara gjord i trä eller trä/aluminium. Oavsett val av så får man en altandörr till rätt pris som är av högsta kvalitet.

Fler nyheter