Hårtransplantation som ger håret tillbaka

05 november 2019 Jenny Olsson
Hårtransplantation som ger håret tillbaka

Att förlora sitt hår kan kännas jobbigt för många. Allrahelst män drabbas av håravfall och ibland i tidig ålder, vilket gör att håret blir glest eller att de blir helt kal på vissa ställen. Att få tillbaka sitt hår betyder mycket för många, då det kan vara en viktigt del av utseendet. Vissa rakar istället av sitt hår helt för att dölja de kala fläckarna men kan ändå längta efter att ha hår att göra frisyrer med. 

På 85Kliniken utför de hårtransplantationer. Kliniken är certifierad, vilket är en trygghet som kund att veta. De använder sig av FUE-metoden då man opererar ut hårsäckar från bakhuvudet och ibland även från sidorna. Varje hårsäck innehåller 1-4 hårstrån. Metoden lämnar inga synliga ärr och hårtransplantationen utförs av läkare som använder rätt metoder och den senaste utrustningen. Hur resultat blir skiljer sig mycket mellan människor. Dels beror det på hur stort håravfallet är, hur mycket som går att transplantera och hur tjockt håret är. Det beror också på vad patienten förväntar sig för resultat, det vill säga vilken tjocklek på håret som patienten förväntar sig att få efter operationen. 

 

De har också ett tätt samarbete med en hårklinik i Istanbul, Turkiet. Dit de förmedlar hårtransplantationer. Fördelen med att göra sin hårtransplantation där är att man som kund kan göra det till ett bättre pris men i och med att det är ett samarbete med kliniken behåller man också tryggheten då det är deras garantier som gäller. Turkiet är dessutom det land som utför mest hårtransplantationer i världen och det gör dem också till ett populärt resmål för både män och kvinnor som vill ha ett bättre pris för sin hårtransplantation.  I Turkiet används dessutom samma metoder som används på kliniken i Sverige. Att få tillbaka håret kan betyda mycket för vissa människor och är man en sådan som gärna vill ha sitt hår tillbak är det absolut värt att besöka kliniken för en konsultation. 

Fler nyheter