Fuktig källare? Då kan det vara dags för husdränering

28 januari 2022 Cecilia Olsson
husdränering

editorial

Fukt är något som kan ställa till det mycket i ett hus och man bör därför göra sitt yttersta för att undvika att det uppstår. Fukt kan skada och bryta ner material och framförallt så erbjuder fuktiga utrymmen en perfekt miljö för mögelsvampar. Bildas det mögel i ett hus så kan det fräta på ytan det sitter och dessutom sprida mögelsporer som kan vara skadliga för både människor och djur. Det finns alltså många goda anledningar att hålla fukten borta från hemmet.

Se till att fukten inte kan ta sig in genom grunden

Det finns också flera anledningar till att ett hus kan drabbas av fuktskador, en av dem är om man inte har fungerande dränering på tomten. Det är nämligen väldigt viktigt att vatten, från bland annat regnväder, leds bort från huset så att det inte kan ta sig in i grunden. Ett tecken på att dräneringen inte fungerar som den ska kan vara att källaren är väldigt fuktig.

husdränering

Ofta börjar det lukta unket och man kan även se om det är kondens på fönster eller väggar. Då kan det vara dags att anlita en firma som kan göra en om dränering. Även om man inte använder sin källare till något så är det fortfarande viktigt att åtgärda fuktproblemet eftersom fukten annars kan ta sig uppåt i huset.

Man kan sköta husdränering själv men det är tveksamt om det lönar sig i slutändan 

Man kan såklart dränera själv, men det är ett väldigt stort projekt som kräver kunskap, planering och tunga maskiner. Därför lönar det sig oftast att istället anlita en firma som har erfarenhet och kunskap om hur man bäst sköter husdränering. Kollanda Grus AB är ett företag som har lång erfarenhet när det kommer till husdräneringsarbeten runt fastigheter. Behöver man hjälp så kan det därmed vara en god idé att gå in på http://www.kollandagrus.se/entreprenadarbeten/draneringar/.

 

 

Fler nyheter