Förgyll köket med en vacker Foscarini lampa

29 juli 2020 Cecilia Olsson
Förgyll köket med en vacker Foscarini lampa

Belysningen i ett hem har större påverkan än vad många tänker att den faktiskt har. Bra belysning när man utför sysslor såsom matlagning och städning är viktigt både för att det ska gå smidigt, men även för att man inte ska göra illa sig på grund av att man inte ser tillräckligt bra. Rätt belysning kan också göra hemmet riktigt mysigt och får det att kännas mer ombonat och hemtrevligt. 

Ett av rummen som kräver riktigt bra belysning är köket. Hos många familjer är köket platsen där det inte bara lagas mat och bakas utan det kan även vara rummet där man gör läxor, pysslar och umgås. Man bör lägga grunden med en god allmänbelysning, en eller flera taklampor som lyser upp stora ytor är bra (man kan även använda sig infällda spotlights speciellt i taket ovanför själva köksdelen). Det är också viktigt att ha god arbetsbelysning över bänkar och arbetsytor som bör  vara effektiv och bländfri. Utöver det är det snygg att komplettera med bords- eller vägglampor där det finns behov (exempelvis i fönster).

 

Takhängande lampor ger ett vackert ljus över matbordet, samtidigt som de är mycket dekorativa. Vill man ha en känsla av lyx samt en mysig belysning över sitt köksbord kan en Foscarini lampa, Caboche Transparent, passa in perfekt. Vill man ha ett lite diskretare alternativ så kan Gregg Taklampa, även den från Foscarini vara ett stilrent och snyggt alternativ. Hos Lampemesteren.se hittar man ännu fler design lampor av hög kvalitet till bra priser. 

När man ska hänga upp lamporna så ska man tänka på höjden så att de ger bra ljus samtidigt som de inte är i vägen. En lampa över matbordet bör hänga cirka 60-80 centimeter över bordsytan. Har man dimmerfunktion på sin lampa kan man även anpassa ljuset utifrån vad man ska göra, är det dags för matlagning eller läxläsning så är det bra med starkt ljus, medans man ofta vill ha lite mysigare belysning då man ska sitta ner för att äta.

Fler nyheter