Förebygg och motverka håravfall

26 juli 2020 jonas olsson
Förebygg och motverka håravfall

Hårväxten är ett känsligt område för personer drabbade av håravfall. Många uttrycker sin personlighet och identitet genom håret. Färger, längder och frisyrer skapar en förstärkning av den du är. Men vad gör du den dagen håret börjar tunnas ut? Är det bara att acceptera läget, sörja och gå vidare? Nja, det finns faktiskt några knep att ta till för att motverka håravfall. Innan du börjar titta på mer extrema åtgärder som botox, vistabel eller kirurgiska ingrepp så kan du prova medicinsk hårvård för att ge hårsäckarna nytt liv.

 

Stimulerar och aktiverar hårväxt

När hårsäckarna går in i vila upphör de med att producera hårstrån. Det är normalt att hårsäckar vilar under en period för att sedan aktiveras igen. Vid håravfall sker aldrig aktiveringen. Medicinsk hårvård innehåller ingredienser som aktiverar hårsäckarna och stimulerar dem till att producera hårstrån igen. Det stärker även de hårsäckar som börjat bli svaga så att de ska behålla sin produktion. Vitaminer och antioxidanter vårdar skalpen och stärker hårstrået så att du får behålla ett vackert och friskt hår. Medicinsk hårvård ger inga biverkningar och är helt riskfritt. Använd gärna produkter med rena och ekologiska ingredienser.

 

 

Orsaker till håravfall

Alla tappar inte håret av samma skäl. Det kan till exempel handla om hormonella förändringar, näringsbrister eller stress. En del upplever övergående håravfall när de gör positiva hälsoförändringar. När kroppen börjar avgifta sig själv så kan en del gifter komma ut genom håret. Detta är tillfälligt och enbart positivt, men kan såklart vara jobbigt under en period.

Egna insatser du kan göra för att förebygga håravfall är att försöka leva hälsosamt. Ge dina hårsäckar så goda förutsättningar som möjligt genom att äta en näringsrik kost, se över din stress och minska på rökning och alkohol. Om du tror att det är allvarligare orsaker till ditt håravfall så ska du uppsöka vård för vidare hjälp.

Fler nyheter