Finn en väg ut ur smärtan

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Många av oss lever med smärtor som påminnelser av dåliga val i livet. Att till exempel dag ut och dag in lyfta saker på ett icke ergonomiskt sätt har till slut sitt pris. Visst kan det gå ett tag, speciellt när man är ung, men förr eller senare så brukar bieffekterna av saker och ting bli uppenbara.

Därför är det så viktigt att alla människor får en liten inblick i vad vi människor är anpassade till rent biodynamiskt. 

Våra förfäder ägnade mycket tid åt att gå, springa och kasta. Visst hoppade och lyfte de också, så dessa handlingar kan läggas i en sekundär kategori. Däremot lyfte de aldrig flera hundra kilo utan syfte, vilket vi endast kan göra idag genom skivstänger uppfunna just för att kunna göra detta. Frågan är alltså om dessa alltså är bra för oss, i varje fall över en viss vikt.

Istället bör vi som sagt fokusera oss på att gå, springa och kasta. Det är ur dessa rörelser som den moderna människan föddes och gissningsvis därför också gör bäst i att upprätthålla.

Vi utvecklades inte av att sitta framför skärmar hela dagarna med hängande huvuden och axlar som roterades inåt. Därför kan vi räkna med att det kommer att finnas ett pris att betala för detta. Till exempel genom smärtor och stelhet.

Detta är säkert också något som Mattias Seger, som arbetar som Kiropraktor i Köping kommer att säga till dig. Visst kan han med stor kunskap och skicklighet hjälpa dig i vägen mot ett friskare och smärtfritt leverne. Till syvende och sist så behöver vi alla dock se över våra livsstilsval och våra rörelsemönster och se till att kroppen får den medicin den behöver – evolutionärt baserad rörelse.

Så ut i skogen och upptäck vår fantastisk och nordiska natur. Härute finns motion och upplevelser ihopbakade i ett.

Mikael Barani