En kopp kaffe med katten

28 april 2020 Mikael Barani
En kopp kaffe med katten

Aprilväder råder i allra högsta grad. Det härliga med det är att det innebär att vi har varma och sköna vårdagar. Naturligtvis så kan det regna nästa dag efter en morgon med minusgrader men vissa dagar kan man faktiskt gå i t-shirt. Bara sitta på balkongen och njuta av en kopp kaffe medan katten sitter i knät och spinner.

Hade man dessutom haft en skyddsnät på balkongen så hade man kunnat slappna av ännu mer. Typ ett sådant som går att beställa på https://www.crtzoo.se/katt/balkongskyddsnat. Då kan man ta det lugnt och inte ha den där lätta anspänningen gällande vad som händer om katten hoppar ur knät på en. Plus att man faktiskt ju inte behöver låsa in katten när man vill ha balkongdörren öppen.

 

Efter denna vinter så förstår man ju nämligen känslan av att vara inlåst. Inte för att det har varit isande kallt och snöigt – utan mer för regn, slask och vind. Det är inte så att det har känts tilltalande att bege sig ut om man inte måste. Hellre då en rejäl vinter av den isande och snöiga varianten, faktiskt. Dessa mellanlägen gör egentligen inte någon glad.

Kanske är det därför som aprilvädret känns lite extra välkommet i år. För även om det är nyckfullt så är det ändå skönt att äntligen ha dagar som man kommer ut i det gröna. Att ta en joggingtur med solen värmande i ansiktet – det är verkligen livskvalitet det. Faktiskt är det ju nästan lite skönt då om det kommer en och annan svalkande vind och kyler ned en lite. 
Den som verkligen känner sig vågad passar på att ta ett vårdopp i någon sjö. Det är verkligen en uppfriskande upplevelse som ger vitalitet i kroppen. Vattnet är tillräckligt kallt för att det ska kännas utan att man känner att man flyger upp som en katt ur ett badkar efteråt.

Fler nyheter