Dags att göra en ny brunn

10 september 2019 william eriksson
Dags att göra en ny brunn

Är den gamla brunnen på din tomt uttjänt och behöver bytas ut? Kanske har du köpt eller ärvt en äldre fastighet som är i ett sådant skick att det är renovering som gäller? Oavsett anledning till att brunnsborrning är aktuell, vill du säkert veta vem du kan anlita för jobbet. Det är alldeles nödvändigt att arbetet utförs av proffs, och det finns företag som jobbar både med brunnsborrning och bergvärme i hela landet. Så går du och funderar på båda dessa ämnen, är det exempelvis lätt att få hjälp med både brunnsborrning och bergvärme i Västerås. Kontakta ett seriöst företag, så får du svar på alla dina frågor. De är experter på både vatten och energi och berättar gärna om hur du sänker värmekostnaderna.

 

Nya metoder med adaptrar

Genom att placera slangar och adaptrar på ett frostfritt djup blir brunnen frostfri, och på det viset slipper du att bygga ett brunnshus. Den nya tekniken förfinas ju med åren, så det kan vara skönt att byta ut gamla konstruktioner som är omoderna och slitna. Du får jobbet gjort effektivt av riktiga proffs och kan vara säker på att kvaliteten motsvarar nutida krav och bestämmelser.

 

 

Borrbeviset ger trygghet

Minst en person av brunnsborrarna måste vara certifierad för detta, och då vet du att en expert har rätta kunskaper för arbetet. Brunnen måste framför allt vara tät mot ytvatten, så att det inte kommer in föroreningar, bakterier eller annan smuts i ditt brunnsvatten. När arbetet är klart får du ett speciellt borrbevis, ett certifikat som du kan visa när du får inspektion eller vill sälja huset. Att kunna visa upp ett sådant certifikat höjer också värdet på din fastighet, förutom att du själv har en trygghet som husägare. När du anlitar proffs för jobbet, får du också en kostnadsgaranti, så att du tryggt kan ro iland ditt projekt.

Fler nyheter