Att vara IT Support Engineer hos Schenker

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Idag talar man ofta om hur viktigt det är med mångfald på en arbetsplats och hur det gynnar alla. Med mångfald menas att tar till vara på personers kompetens och låter alla arbeta på samma villkor, med samma rättigheter och möjligheter. En arbetsplats blir dessutom mer innovativ med folk som kommer från olika bakgrund, det ger en ökad trovärdighet gentemot kunderna och bidrar till att företagets tjänster och service blir bättre. Hos Schenker efterfrågar man alltid mångfald och värderar personalens eller de sökandes utvecklingspotential och personliga lämplighet. Att passa in i arbetslaget är viktigare än vad man har för bakgrund, kön eller religion.

Det finns enormt många olika arbeten hos Schenker och det är inte så konstigt med tanke på att det är så många som varje dag väljer att skicka med schenker. Aktiviteten med att frakta gods pågår både på dagarna och på nätterna då punktliga leveranser ska skickas och komma fram över hela världen. Ett av alla de yrken som finns hos Schenker är IT Support Engineer som innebär att man arbetar med att ta hand om transportsystemen och integrationslösningarna i syfte att möta den globala expansionen. Det är ett spännande och varierande arbete där ingen dag är den andra lik.

Som IT Support Engineer ansvarar man för att förvalta och stötta de befintliga versionerna av transportsystemen och integrationslösningarna. Det är en utmanande roll där man får en chans både att påverka sin egen utveckling samt framtiden för dessa system. För att trivas i rollen bör man tycka om att arbeta med logistik, med datorer och ha kunskaper i EDI och programmering. Man bör också behärska svenska i tal och skrift samt vara serviceminded, nyfiken på att lära sig nya saker och noggrann i sitt arbete. Det är också en fördel att trivas med att arbeta i team och att vara duktig på att lösa problem när de uppstår.

Matilda Olsson