Åtgärda tandgnissling till följd av stress hos tandläkare i Kista

26 februari 2021 Cecilia Olsson
Åtgärda tandgnissling till följd av stress hos tandläkare i Kista

Stress är idag ett väldigt utbrett problem i befolkningen och många mår både fysiskt och psykiskt dåligt på grund av den. Förutom att stress kan kännas jobbigt just där och då så kan den ha väldigt negativ inverkan även långsiktigt. Man kan säga att det finns två typer av stress, positiv och negativ. Den positiva stressen är den som känns hanterbar och helt enkelt bara får en att sätta lite fart och bli mer effektiv, den brukar inte leda till några efterföljande besvär till skillnad från den negativa stressen.

Lyssna på kroppen

Negativ stress är den som känns överväldigande och får oss att må riktigt dåligt. Man känner sig inte tillräcklig och allt känns bara kaosartat. Den negativa stressen kan medföra allvarliga konsekvenser om man utsätts för den under en längre tid i form av exempelvis utbrändhet. Därför är det väldigt viktigt att lyssna till sin kropp och sin hjärna och försöka ta det lugnt. Det är såklart lättare sagt än gjort i dagens samhälle då man ska hinna med allt möjligt och vila samt sömn står långt ner på prioritetslistan, men lyssnar man inte på kroppen får det allvarliga konsekvenser.

Enkla åtgärder kan underlätta (åtminstone lite)

Det kommer många ”biverkningar” till följ av stress. Till exempel är det vanligt med sömnproblem och svårigheter att fokusera. Det kan även vara saker som att man börjar pressa och gnissla sina tänder på grund av stress. Det kan leda till ytterligare besvär i form av huvudvärk, ömma tänder och käkar. Det finns dock en relativt enkel lösning som kan rätta till det problemet, en bettskena kan bidra till att helt ta bort eller åtminstone lindra besvären. 

Vill man skaffa en bettskena på grund av att man pressar eller gnisslar sina tänder kan man vända sig till tandläkare Kista. Hos Magical Dental kan man få hjälp med det och många andra besvär kopplade till tänderna.

Fler nyheter