Akut hjälp till djuret – veterinär i Solna

20 juni 2022 patrick pettersson
veterinär

editorial

Hur mår lilla Enzo nu för tiden? Gnagar han fortfarande på framtassen som om det vore ett tuggben? Och söta Sessy då – jamar hon fortfarande så där konstigt? Något nytt med Hamster Hampus, Kenny Kanin, eller Marvin the Marsvin? Hur länge har det gått sedan de var hos en tandläkare? Hoppas inte lika länge som dig själv…

Har Felix fortfarande inte återhämtat sig efter flytten? Har Briza börjat bita igen eller morra? Skälla, spotta eller väsa? Svarar inte Ludde längre på era rop? Har Mimi blivit helt tyst? Oavsett vad det är för bekymmer ni har så är det aldrig fel tid att besöka en veterinär.

Ta hand om bästa vännen

Om du och dina djur är bosatta i Solnatrakten kan ni andas lugnt, då en veterinär i Solna aldrig är svår att få tag på. Det finns en mängd olika kliniker att välja mellan, från stora till små, men om ärendet är akut så bör ni vända er till en akutmottagning.

Hos en sådan klinik prioriteras alltid akutfall, så ni behöver inte oroa er över att behöva köa i väntsalen med Sigge och Molly som bara är där för att klippa klorna. De kan vänta så länge och låta din Bosse få den nödhjälp han behöver.

 

veterinär

Vad anses som akut?

Det kan ibland vara svårt att veta vad som anses vara akut, då djuren ofta kan bete sig oroväckande i en stund för att senare bete sig helt normalt. Annat än de tydliga symptomen som blödningar, bit- och skärsår och medvetslöshet, så räknas också urinstopp, krampningar, uppsvälld buk, hyperventilation, hög feber och ögonskador som akut. 

Om du misstänker att djuret har fått värmeslag, blivit påkörd, ormbiten, eller förgiftad så bör du också söka akut hjälp. Så, om Bosse inte beter sig som han brukar, så är det bättre att boka en tid hos en veterinär än att vänta.

Fler nyheter